APK keuring voor PC en laptop

19 okt, 2017

“Kunnen morgen de foto’s van mijn kleinkinderen weg zijn?”

Internetonveiligheid neemt toe. Internetcriminelen worden steeds inventiever. U, als bezitter van diverse ICT-apparaten, zult u hiertegen moeten weren, anders gaat er vroeg of laat iets mis. Denk aan uw vakantiefoto’s die u toch liever privé houdt en zeker niet in handen wil laten vallen van internetcriminelen. U hoort het steeds vaker, foto’s die uitlekken op het internet, webcams die gehackt worden waardoor internetcriminelen mee kunnen kijken en beelden van bijvoorbeeld uw kinderen kunnen misbruiken. Zaken die zeker niet wenselijk zijn. Ook bedrijven kunnen de dupe worden van internetfraude waardoor kostbare bestanden toegankelijk worden of, nog erger, versleuteld of gestolen. De Universiteit van Maastricht kan er sinds december 2019 over meepraten.

Zorg dus voor een goede back-up. Die kan geautomatiseerd worden zodat er weinig omkijken meer naar is.

Bij auto’s is het al heel lang de gewoonste zaak van de wereld: regelmatig een technische controle. Ook bij computers is het nuttig om zo nu en dan een grote controle en schoonmaak uit te voeren. Hiermee voorkom je dat computer volloopt en trager wordt.
Het gaat hier vooral om het bijhouden van nieuwe softwareversies en nieuwe stuurprogramma’s en het opruimen van vervuiling door het reguliere computergebruik.
De APK  (Algemene Periodieke Keuring) is er voor de technische beveiliging van al uw ICT-apparatuur zoals de computer, uw smartphone en tablet. Het is een opschoningsactie die de belangrijkste punten op het gebied van beveiliging en controle checkt en waar nodig updatet. Net als bij de APK van uw auto. Met een jaarlijkse controle weet u dat u zelf alles aan de technische beveiliging van uw apparatuur heeft gedaan. En uiteraard komt het aspect back-up aan bod.

Bel voor een afspraak 06 – 5096 2915.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring op onze website te optimaliseren.