Einde Vista en Windows Live Mail ondersteuning

01 mrt, 2019


Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows Vista en Windows Live Mail beëindigt.

In het kort komt het erop neer dat je Windows Vista nog wel kunt gebruiken, de software blijft gewoon werken, maar voorzichtigheid is wel geboden. Aangezien het staken van de ondersteuning inhoudt dat er helemaal geen updates meer worden geleverd, heeft het namelijk wel degelijk gevolgen. Het belangrijkste is dat je kwetsbaarder bent voor bijvoorbeeld virussen en andere veiligheidsrisico’s. Er worden immers geen (veiligheids)updates of patches meer aangeboden. Na tien jaar trouwe dienst is het mooi geweest.

Dus Vista-gebruikers die niet een onveilige pc willen hebben zullen op zoek moeten naar alternatieven. Hiervoor kun je me bereiken op nummer 06 – 5096 2915.

 

Let op: op 14 januari 2020 loopt ook de ondersteuning voor Windows 7 af !

 

Sedert 10 januari 2017 ondersteunt Microsoft Windows Live Mail niet meer!

Dat betekent dat het mailprogramma geen beveiligingsupdates meer krijgt en dat het niet meer veilig is om Windows Live Mail nog te gebruiken. Het is daarom verstandig om over te gaan stappen op een ander, veilig mailprogramma.

Enkele alternatieven voor Windows Live Mail zijn:
Mail: de standaard app van Microsoft in Windows 8.1 en 10
Thunderbird: het mailprogramma van Mozilla

Microsoft Outlook (onderdeel van Microsoft Office)

Weet je niet wat te doen: ik kan Outlook installeren en het adressenboek van Windows Live Mail overzetten. 06 – 5096 2915

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring op onze website te optimaliseren.