WiFi netwerk optimaliseren

02 aug, 2016

Wilt u uw WiFi netwerk optimaliseren?

 

Dat kan ik bij u thuis installeren en optimaal configureren.

Kies eventueel voor een moderne router of access point die 2 netwerkbanden ondersteund, zowel de 2,4 GHz als 5 GHz.

Daarbij heeft een aparte router of access point nog andere voordelen:

* 5 Ghz band is minder belast

* Heeft vaak een Gastnetwerk , wat gescheiden is van eigen netwerk

* Snellere wireless technologie in combinatie met moderne apparatuur voor optimaal bereik

* Goede beveiligingsmogelijkheden

* Kan buiten de meterkast staan op een idealere plek voor optimaal signaalontvangst

* Op de toekomst voorbereid

NB: een router heeft altijd een stopcontact en ethernetkabel nodig.

Wat zijn de voordelen van een mesh-netwerk?

  1. Mesh-netwerken zijn ideaal voor locaties waar geen ethernetkabel ligt en waar het wifi-signaal niet voldoende sterk is. De enige kabel die je nodig hebt, is de kabel die van je modem of router naar de hoofdsatelliet loopt. Je plaatst daarna de andere zenders op de juiste plaatsen in of rondom je huis en het systeem configureert zichzelf.
  2. Een mesh-netwerk opzetten gaat dus razendsnel en werkt altijd optimaal. Als een zender uitvalt, neemt de andere satelliet deze netwerktaken over. Zo houd je altijd het beste signaal, waar je ook in het netwerk bent. Je hebt geen last van het verlies van snelheid of bereik.
  3. Ook al heb je meerdere nodes, je realiseert één mesh-netwerk. Dat netwerk is beschikbaar over het hele oppervlakte. Je hoeft dus op je smartphone niet te switchen van netwerk (SSID) als je naar de tuin loopt, het systeem weet met welke node je dan het beste verbinding kunt maken voor het beste signaal. Dat verwisselen van node gaat naadloos en daar merk je dus zelf niks van, terwijl je wel het beste signaal houdt.
  4. De mesh-oplossingen gaan verder dan traditionele routers en bevatten meer functionaliteiten. Zo hebben deze systemen vaak een ingebouwde bescherming tegen cybercriminaliteit, kunnen ze zelf voorrang geven aan apparaten die meer bandbreedte nodig hebben, ondersteunen ze smarthome-platformen en kun je bepaalde filters instellen, zodat je kinderen veilig kunnen internetten.

 

Een accesspoint kan vaak ook gevoed worden door alleen de ethernetkabel!

Een draadloos access point zit tegenwoordig in vrijwel iedere router of modemrouter. Met name in modemrouters die je van je provider krijgt, is dat onderdeel echter vaak niet van een bijster goede kwaliteit. Ook als je Wi-Fi wilt toevoegen aan een bepaalde ruimte in huis die niet gedekt wordt door je ‘hoofdrouter’, kan een access point een oplossing bieden.

Een kenmerk dat hiermee samenhangt, is dat sommige access points gevoed worden middels PoE: power over ethernet, ofwel stroom via de netwerkkabel. Zodra je apparaten op gaat hangen, is de kans groot dat er geen stopcontact in de buurt is. Aangezien je toch een UTP-kabel nodig hebt om het apparaat aan te sluiten op het netwerk, is PoE dan wel zo handig.

Consumenten mogen zelf hun modem en router kiezen bij alle providers. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft hierover nieuwe regels gepubliceerd, die in januari 2022 zijn ingaan.

Voor meer info, bel: 06 – 5096 2915

Lees ook even dit…

Openbaar WiFi-netwerk gebruiken? Alstublieft niet

Internet lijkt in dit tijdperk een primaire levensbehoefte. Het blinde verlangen naar internet vormt dan ook een groot gevaar. Helemaal zodra u toegeeft aan openbare WiFi-netwerken. Log daar niet op in. Nooit. Ook niet als het netwerk ‘slechts’ toegankelijk is met een wachtwoord speciaal voor gasten. Inbreken op iemands laptop of telefoon via een openbaar WiFi-netwerk is tegenwoordig kinderspel. Zelfs als u het verbonden apparaat op dat moment niet gebruikt.

Wij vonden een artikel van iemand die met een ethisch hacker enkele koffietentjes bezocht. Kort nadat slachtoffers inlogden, maakte de hacker buit: inloggegevens voor e-mail, internetbankieren, Facebook en DigiD. Maar ook slachtoffers hun volledige naam, hun internetzoekgedrag en hun dating app werden gemakkelijk blootgelegd. Om maar niet te spreken over de materiële en immateriële schade die kwaadwillenden daarmee kunnen aanrichten…

Onderweg tóch internetten? Creëer dan bijvoorbeeld een WiFi-hotspot met uw smartphone, of gebruik een versleuteld privénetwerk. Laat u zich niet verleiden: veiligheid voorop!

 
Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring op onze website te optimaliseren.